maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tervetuloa seuraamaan nukkekotielämää Onnelankylässä.

Kylä sijaitsee rannikolla rauhallisessa paikassa. Kylän on perustanut norjalainen laivanvarustajasuku Weberg 1800-luvulla. Nyt kylä on kovin hiljainen, mutta uusia asukkaita toivotaan kylään ja muutama taitaakin olla kiinnostunut maalaiselämästä ja vanhojen talojen remontoinnista.

 Nykyään kylästä löytyy vielä muutama Weberg-suvun jäsen, vaikkei sukukartano enää olekaan suvun omistuksessa. Kartano ja maat jouduttiin myymään suvun köyhdyttyä ja suvun päämiehen, Matiaksen, kadottua merelle kaappauksen yhteydessä.

 Matiaksen Ilona-vaimo asuu nyt tyttärensä Elviiran kanssa keskellä kylää keltaisessa talossa. Taloon muutti myös Ilonan Ilari-veli, joka oli Matiaksen paras ystävä. Ilari oli mukana merellä, kun alus kaapattiin, mutta hän onnistui pelastautumaan muutaman muun merimiehen kanssa. Hän koki kuitenkin niin suuren järkytyksen, että kotiin saavuttuaan erakoitui siskonsa talon vintille. Ilona hankkii tuloja tekemällä kotona ompelutöitä asiakkaille ja samalla haaveilee omasta käsityökaupasta. Kylällä olisi yksi varsin sopiva rakennus käsityöpuodille ja samassa talossa on myös asunto, jonka voisi vuokrata jollekin. Saakohan Ilona käsirahan hankittua?

Matiaksen Lyydi-mummo sai jäädä asumaan sukukartanoon, vaikka kartano vaihtoikin omistajaa. Siellä Lyydi muistelee kartanon parhaita päiviä ja haaveilee kartanon vielä palautuvan suvun omistukseen. Suurta iloa Lyydin elämään tuo pieni Elviira-tyttönen, joka on mummon silmäterä.

Lyydin naapurissa asuu Alpertti, joka on eläkkeellä oleva riistanvartija. Riistanvartijan mökissä juodaan monesti kahvia ja muistellaan yhdessä vanhoja, hyviä aikoja.
Kukakohan seuraavaksi muuttaa kylään?

4 kommenttia:

 1. Lisätty lukulistalle! Aloin miettimään, että pitäiskös munkin tehdä nukkekodille oma blogi, helpompi olis seurata kun on kuitenkin jonkinlainen tarina. Ilmoittelen kun saan jonkun idean

  VastaaPoista
 2. Onnea Onnelaan! Muuttoa täälläkin suunnitellaan jo...

  VastaaPoista
 3. Sulle on pikku juttu mun vuodatuksessa.
  ja sit - voisks muuttaa tuota komenttiein vaihtoehtoa silleen et sinne vois laittaa nimen ja osoitteen? Nyt ei oo muuta vaihtoehtoa ku toi googletili...

  VastaaPoista